* 1-8 t/m 30-9-2023: Geweven Diamant

Onder de titel ‘Meer Vereer’, kunt u de geweven diamant van kunstenaar Ruchama Hoed zien, ervaren en contempleren in onze basiliek. Het kunstwerk zal van 1 augustus tot en met 30 september 2023 geëxposeerd worden in de westbouw.

“Dit kunstwerk gaat over het eren van ons innerlijk licht. Elk facet van deze abstracte vertaling is in contemplatie geweven in toewijding aan het grotere verhaal van de lege graftombe van Jezus Christus en de 3 Maria’s, met de intentie om de Goddelijke energie van het pure licht door mensen in zichzelf te laten voelen”, zo licht Ruchama haar kunstwerk toe.

Oorspronkelijk is het werk ontstaan door deelname aan het televisieprogramma ‘De Nieuwe Vermeer’ van Omroep Max, waarin werd gevraagd een interpretatie te geven van dit verdwenen schilderij van Johannes Vermeer.
Het werk maakt een pelgrimage van Amsterdam naar Rome langs een selectie van aan Maria verbonden kerken, kathedralen en basilieken in Nederland, België, Frankrijk en Italië. Tot op heden waren we te gast in de Chassé kerk in Amsterdam, de Maria van Jessekerk in Delft en de Mariakapel van de St. Jan Kathedraal in Den Bosch.
(Ruchama Hoed studeerde af aan de kunstacademie Goldsmiths College in London in 2008, www.RuchamaHoed.com