* 13-7-2024 t/m 20-8-2024: Orgelfestival L’Europe & L’Orgue

Dit jaar start het internationale orgelfestival L’Europe & L’Orgue met een imposant openingsconcert op zaterdag, 13 juli in de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek: Merry-Go-Round 5+. Het belooft een waar spektakel te worden. Op die avond zullen Arno Kerkhof, Marcel Verheggen en Hans Leenders maar liefst vijf orgels laten klinken, waarbij de musici van Blokfluitensemble Lunet – Eveline Arnold, Hanna Gründer, Susan Houtman, Hanne Marie Janse en Mathieu Vermeulen – met vijf fluiten een ‘levend’ orgel uitbeelden en de toehoorders meenemen naar nieuwe luisterplekken, inclusief de pandhof van de Basiliek. Een culturele happening, zeer geschikt ook voor een jeugdig publiek. Jonge bezoekers zijn daarom van harte uitgenodigd, zij betalen voor dit evenement geen entree. Na afloop zal er ook gelegenheid zijn om de instrumenten van dichtbij te bekijken. Wij hopen zo de belangstelling voor dit prachtige instrument levend te houden.

Op de dinsdagen erna (t/m 20 augustus) volgen resp. David Franke (DE), Marcel Verheggen, Pascale van Coppenolle (CH), Philip Crozier (CA), Lucille Dollat (FR). De reeks wordt feestelijk afgesloten door Poppeia Berden i.s.m het Dreiländer Kammerorchester o.l.v. Hans-Josef Loevenich.

Op alle tussenliggende vrijdagen zijn er lunchconcerten (12.30-13u) op twee verschillende locaties: de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek op het OLV-plein en de Sint-Martinuskerk in Wyck.

Reserveren voor onze concerten is niet nodig. Contactloze betaling is niet overal mogelijk.

Voor programma en meer info zie: www.orgelfestivalmaastricht.nl