* 15-8-2024: Feest van Sainte Marie

Op donderdag, 15 augustus om 10.00 uur vieren wij het grote feest van Sainte Marie in de Basiliek van Onze Lieve Vrouw, het patroonsfeest van de parochie. Hoofdcelebrant en predikant is vicaris-generaal Harry Quaedvlieg, samen met de concelebranten en oud-bisschop Wiertz. Dit jaar zal de Hoogmis feestelijk worden opgeluisterd door Muziekensemble Da Capo 2000. Tijdens de viering worden de ‘Gordel van Maria’ en het genadebeeld van de ‘Sterre der Zee’ door de kerk gedragen en ter verering voor in de kerk geplaatst. Traditiegetrouw wordt in de viering de ‘kroedwösj’ gezegend. Na afloop kan ieder een kroedwösjtakje meenemen, om volgens oud gebruik in huis op te hangen ter bescherming tegen onweer en blikseminslag.

Na de feestelijke viering bent u van harte welkom in de Kruisgang en in de pandtuin, om onder het genot van een kopje koffie en een ‘Slevrouwetuurtsje’ elkaar te ontmoeten. De welbekende ‘Slevrouwetuurtsjes’ worden weer door bakkerij Lemmens geleverd. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld en is bestemd voor aanstaande restauratie van de ‘Sterre der Zee’ kapel.  

Door de jaren heen is het bijwonen van deze Hoogmis een traditie geworden, die pelgrims vanuit de wijde omgeving naar Maastricht brengt om Maria te vereren. U bent van harte uitgenodigd.