Studentenpastoraat


Studentenpastoraat – Maastricht Catholic Student Chaplaincy (MCSC)

MCSC
Maastricht Catholic Student Chaplaincy (MCSC) is een gemeenschap van Nederlandse en internationale studenten die samen met vrienden hun geloofsweg willen wandelen – een weg vol vragen, enthousiasme en veel gelach.

Visie
Maastricht Catholic Student Chaplaincy (MCSC) is een gemeenschap van studenten die God en elkaar ontmoeten en waar geloof wordt geleefd, verkend en gecommuniceerd in een gemeenschappelijke sfeer. Studenten van alle geloofsrichtingen zijn welkom.

Achtergrond
MCSC is in 2016 begonnen, op aanmoediging van bisschop de Jong, om studenten een plek te geven om te groeien in hun katholieke geloof tijdens hun studentenjaren. Het is een initiatief van de Dominicanessen te Sittard en de parochies St. Servaas, Onze Lieve Vrouwe – Sterre der Zee en St. Martinus in Maastricht. De Dominicanessen werken ook samen met de oecumenische studentenpastoraat InnBetween.

Activiteiten
De MCSC activiteiten variëren van een wekelijkse maaltijd onder leiding van het studententeam na de Heilige Mis op zaterdag, themabesprekingen, Bijbelstudies, maandelijkse aanbidding, bezinningsweekenden tot een jaarlijkse pelgrimstocht naar Rome. De studenten nemen actief deel aan de Engelse en Spaanse Heilige Missen die door twee parochies in Maastricht worden aangeboden. Daarnaast is er natuurlijk ruimte voor gezelligheid, wandelingen, workshops en het vormen van vriendschappen.

Contact
T: 00 31 (0) 6 30788074
maastrichtcatholic@gmail.com
Maastricht Catholic Student Chaplaincy | Mass Times | Maastricht

Facebook

Instagram